بازدید امروز : 53
بازدید دیروز : 8
پیش درآمد
امروزه برگزاری سمینارها و همایشهای علمی با موضوعات گوناگون در سراسر دنیا از کارآمدترین شیوههای انتقال و عرض? افکار نو در جوامع پیشرفته و پیشرو است، به گونهای که کمیت و کیفیت برگزاری همایشها با میزان رشد علمی و فرهنگی کشورها رابط? مستقیم داشته و شاخصی تعیینکننده در رشد علمی کشورهاست.
در جامع? علمی و فرهنگی کشور ما نیز چند صباحی است که این مهم مورد توجه جدّی برنامهریزان و کارگزاران علمی و فرهنگی قرار گرفته است، به گونهای که بسیاری اندیشیده یا نااندیشیده به سمت آن میروند. اما اینکه همایشهایی از این دست تا چه حد به اهداف مورد نظر خود نائل آمده و از کارآمدی لازم برخوردار باشند، موضوعی است که کمتر مورد توجه متولّیان این امور بوده است و بیشتر به جنب? شکلی و اجرایی آن توجه شده است. این حرکت علمی و فرهنگی همان قدر که میتواند به عنوان حرکتی میمون و مبارک مطرح شود، میتواند به حرکتی غیر مفید و یا کمفایده و گاه نیز مضر تبدیل شود.
در این مجال برآنیم تا ضمن تعاریف ابتدایی، به برخی از آسیبهایی که به طور اعم همایشها و بویژه نشستها و همایشهای دینی را تهدید میکند، بپردازیم. بدیهی است نقد و بررسی و آسیبشناسی هر مقولهای، هیچ گاه به معنای تضعیف یا سُست کردن یک حرکت نیست بلکه میتواند به الگو سازی یک حرکت بینجامد و یا به تدوین قوانین و آییننامههای عملی منتهی گردد و البته گاه نیز ضعفها و کاستیها را نشان می دهد، که هم? اینها مطلوب است. از آنجا که حوز? دینی نیز از این قاعده مستثنی نیست و هر سال حجم پُرشماری از همایشها با عناوینی چون گردهمایی، همایش، جشنواره، بزرگداشت و... در این حوزه شکل میگیرد، در این مقاله بدان میپردازیم.
ادامه مطلب را اینجا بخوانید.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
بایگانی
اشتراک